European Cheerleading Championships 2018

Egyesületünk 2018-ban immáron negyedszerre szerezte meg a jogot a kontinens legnagyobb versenyén való részvételére: a cheerleading Európa-bajnokságra. A megmérettetés június végén Finnországban, Helsinkiben került megrendezésre, ahol 26 ország több mint 4000 sportolója mérte össze tudását. Ismét Coed Elite kategóriában léptünk szőnyegre, ezúttal a Flip Unit Team négy sportolójával megerősítve, s az eddigi évek legerősebb mezőnyében az előkelő hatodik helyen zártuk a viadalt, ezzel magunk mögött hagyva két angol, két spanyol, egy román, egy lett és egy holland csapatot is.

Külön öröm számunkra, hogy egyesületünkből négy sportoló, valamint a felkészülést segítve egy edzőnk a nemzeti válogatott színeiben Allgirl Elit kategóriában is megmérette magát, ahol hat csapatot megelőzve aranyérmet szerzett Magyarország.

Klubunk a magyar cheersport kiemelkedő egységeként ezúttal is büszkén és méltón képviselte hazánk színeit Európa legnagyobb viadalán. Hálásak vagyunk támogatóinknak, hogy lehetővé tették fiatal tehetségeink számára a szereplést, többek között köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-nek, A Hamburger Hungária Zrt.-nek, a Pannon Oktatási Központnak, a Széchenyi István Iskolafejlesztési Alapítványnak, a Bartók Kamaraszínháznak és a DSZC Rudas Szakgimnáziumának.

Sportolóinkra most néhány hét pihenő vár, ezt követően pedig edzőtáborunkban folytatjuk a munkát a következő szezon nagy megmérettetéseire.

Vélemény, hozzászólás?