Az ELTE edzőtáborában segédkeztek edzőink

Az ELTE Cheer Team edzője, Kovácsik Rita meghívásának eleget téve edzőink a hétvégén az ELTE csapatának őszi edzőtáborában segédkeztek. A budapestiek koedukált csapatának edzésére Ina Tiittula, finn edzőnőt hívták meg, aki a Helsinki Athletics Cheerleaders allgirl csapatának jelenleg edzője, korábban sportolója volt. Csapatával az idei Európa-bajnokság aranyérmét szerezte meg, a finn válogatott sportolójaként pedig az elmúlt években többször részt vett a világbajnokságon is.
Vasárnap csatlakoztak az edzőtáborozókhoz a klub újoncai is, akikre a későbbiekben fognak számítani a felnőtt csapatban. Nekik és a nagycsapatos koreográfiákból részben kimaradó sportolóknak tanítottak edzőink talajakrobatikákat és emeléseket. Árgyelán Dominika és Kiss Balázs hasznosnak értékelték az egynapos, intenzív felkészítést: a sportolók számára sikerült olyan alapokat adni, ami segíteni fogja őket a továbbfejlődésben.

A tanítás mellett/után szerencsére jutott idő a tapasztalatcserére is a finn edzővel, akinek tanácsait alkalmazni fogják a Spartan Warriors felkészülésében is!

Vélemény, hozzászólás?